
Składniki
400 gramów
100 gramów
null
null
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę umyj i posól. Zagotuj ziemniaki, a następnie je stłucz.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż w gęsim smalcu, po czym wymieszaj z ziemniakami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Tak przygotowaną masą napełnij kurę. Ułóż ją w brytfannie i upiecz w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej