Kura faszerowana ziemniakami i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura po podlasku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

null

null

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj i posól. Zagotuj ziemniaki, a następnie je stłucz.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż w gęsim smalcu, po czym wymieszaj z ziemniakami. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Tak przygotowaną masą napełnij kurę. Ułóż ją w brytfannie i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej