Kurczak z pomidorem i cytrusami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorem i cytrusami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

6 sztuk

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka i odstaw do lodówki.

Krok 2

Pomidory pokrój na cząstki. Cytrusy obierz i pokrój na mniejsze części.

Krok 3

Następnie kurczaka usmaż na patelni na złoty kolor i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Udka z kurczaka obłóż pomidorami i cytrusami i piecz w nagrzanym do 180 oC piekarniku ok 45 min. Rada: Skórą z cytrusów możesz przyozdobić danie. Nie przygotowuj sosu, bo smak owoców dostatecznie zdominuje danie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej