
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dobrze wypłucz ryż i zalej go czterema szklankami gorącej wody a następnie odstaw go na 10 minut.
Krok 2
Rozpuść kostkę rosołową Knorr w dwóch szklankach gorącej wody z kurkumą.
Krok 3
Skrój mięso w niewielką kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć pastę biryani, imbir, cebulę czosnek i mięso. Obsmaż dokładnie mięso.
Krok 4
Potem odsącz ryż i rozprowadź go na mięsie. Zalej to wszystko rosołem i gotuj na solidnym ogniu aż mięso zmięknie a płyn wyparuje.
Krok 5
Ułóż mrożone warzywa na ryżu i duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej