
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz łososia ze skórki, lekko go posól i posyp rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2
Zetrzyj warzywa na tarce i wymieszaj z drugą rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 3
Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.

Krok 4
Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.


Dobra rada:
Podawaj z brązowym ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś gotowany na parze w warzywach
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma się co dziwić, że ryba ta podbiła europejską kuchnię, bo można jej użyć do wielu potraw – zarówno przekąsek, jak i bardziej wyszukanych dań. Na co dzień i od święta! Nie ma sensu smażyć delikatnego mięsa w ciężkiej panierce. Jedząc łososia gotowanego na parze, w pełni docenisz jego walory.
Dla kogo?
Starasz się unikać smażenia i nadmiernej ilości tłuszczu w potrawach? Z łososiem z warzywami na parze przyrządzanie posiłku będzie dużą przyjemnością. Nie wspominając już o degustacji!
Na jaką okazję?
Jeśli chcesz przyrządzić łososia na obiad lub kolację, zapomnij o smażeniu go w panierce. Doskonały smak ryby zapewni ci podanie jej w zestawie warzyw. Tym razem proponujemy interesujące połączenie marchewki i pora. W towarzystwie tych dwóch warzyw dzwonki łososia na parze będą smakowały naprawdę świetnie.
Czy wiesz, że?
Co nie mniej ważne, łosoś na parze robi się niemal sam. Po przygotowaniu składników, zawijasz wszystko w folię, wkładasz do parowaru, a po kilkunastu minutach cieszysz się wspaniałym, pięknie pachnącym daniem. Łosoś z warzywami na parze nie jest jedyną opcją na przyrządzenie dania. Bardzo dobrze wychodzi pieczony.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, podaj rybę z dodatkiem ryżu. Co jeszcze pasuje do łososia na parze? Przepis uzupełnij gotowanymi szparagami albo surowymi pomidorkami koktajlowymi. Prawda, że proste?