Łosoś z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z koprem włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
387 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

323 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

1 sztuka

15 sztuk

1 pęczek

50 mililitrów

100 gramów

5 łyżek

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i winem.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 1

Krok 2

Łososia oczyść z ości, skóry i pokrój na steki o grubości około 2 cm. Następnie umieść w przygotowanej marynacie.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 2

Krok 3

Koper włoski pokrój w bardzo cienkie plastry, a pomidorki przekrój na pół.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 3

Krok 4

Rybę i warzywa umieść w torebkach do smażenia i dokładnie je zamknij, aby nic nie wyciekło podczas smażenia.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 4

Krok 5

Smaż 10 minut, obracając rybę co jakiś czas.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 5

Krok 6

Po usmażeniu rybę i warzywa wraz z powstałym sokiem przełóż z torebki na talerz, delikatnie oddzielając rybę od soku i warzyw.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 6

Krok 7

Warzywa znów umieść na patelni, dodaj do nich 100 gramów masła i energicznie mieszając, spraw, aby masło połączyło się w emulsję z warzywami w sosie.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 7

Krok 8

Rybę podawaj polaną sosem z warzywami na białym ryżu. Udekoruj syropem balsamicznym.

Łosoś z koprem włoskim  - Krok 8
1

Opinie o przepisie

  • peter fiegler

    peter fiegler , 20.12.2016

    Bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z koprem włoskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gnocchi z łososiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z koprem włoskim Łosoś z koprem włoskim

Łosoś to królewska ryba. Przyciąga niezwykle intensywnym, różowawym kolorem i delikatnym smakiem. Można go piec, nadziewać, dodawać do sałatek oraz jeść go na kanapkach. Jest ryba, która z twojego zwykłego obiadu uczyni królewską ucztę. Łosoś przyrządzony w marynacie paprykowo-rozmarynowej nabierze zupełnie nowych walorów smakowych. Usmaż go z soczystymi pomidorami koktajlowymi lub malinowymi. Największą niespodzianką w tym daniu jest grillowany koper włoski, który rzadko gości na polskich stołach. Koper włoski, zwany również fenkułem, jest warzywem używanym zazwyczaj jako przyprawa. Ma charakterystyczny kształt, anyżkowy posmak i pochodzi z regionu basenu Morza Śródziemnego, dlatego też najczęściej stosowany jest w kuchni włoskiej i francuskiej. Jego korzenie, łodygi i liście są jadalne. Koper nada każdemu daniu charakterystyczny aromat. Łososia z fenukłem podawaj z ryżem.