
Składniki
1 sztuka
200 gramów
null
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
150 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i schłodź go.
Krok 2
Cebule posiekaj, szynkę i boczek pokrój w kostkę. Grzyby, umyj, osusz i pokrój na plastry.
Krok 3
Zeszklij na lekko rozgrzanym oleju cebulę, dodaj boczek i szynkę. Pod koniec smażenia wrzuć grzyby.
Krok 4
Wlej sos Spaghetti Bolognese Knorr i chwile pogotuj.
Krok 5
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, wyłóż makaron, następnie farsz i starty ser żółty. Zapiekaj około pół godziny, aż całość będzie gorąca. Sosu warto trochę zostawić i polać nim zapiekankę już po wyjęciu z piekarnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej