Makaron wstążki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron wstążki z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

350 gramów

1 łyżka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż chwilę.

Krok 3

Zawartość opakowania Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Dodaj następnie przesmażone pieczarki i gotuj 10 minut.

Krok 4

Makaron nałóż do talerzy lub na półmisek i polej gotowym sosem. Podawaj posypany parmezanem. Udekoruj pomidorkami i listkami pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron wstążki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej