Makaron z indykiem w sosie pomidorowo-śmietanowym
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
300 gramów
300 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 gram
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
1 puszka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojonego w kostkę indyka, aż będzie złocisty, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i podsmaż razem.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki oraz kostkę rosołową Knorr i gotuj, aż składniki się połączą.
Krok 4
Wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, a następnie gotuj na małym ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Wymieszaj sos z makaronem i podawaj, dekorując świeżą bazylią i startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej