Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami
łatwe
99 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
8 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory oraz posiekane zioła, sos gotuj kilka minut na wolnym ogniu. Dopraw do smaku.

Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z połową szklanki zimnej wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3
Mięso przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z przygotowanym Fixem. Po tym czasie formuj małe klopsiki.

Krok 4
Klopsiki smaż chwilę na rozgrzanej oliwie z każdej strony, zalej pomidorowym sosem i gotuj pod przykryciem 8 minut.


Dobra rada:
Gotowe klopsiki w pomidorowym sosie podawaj z makaronem tagliatelle i udekorowane listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami
Kolejny sposób na mielone odkryty! Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami to bardzo dobra propozycja na treściwy obiad dla całej rodziny. Klops to nic innego, jak uformowana w kulisty kształt masa z mięsa mielonego z dodatkiem składników takich, jak cebula, czosnek, bułka tarta czy jajko. Z pomidorami smakują wyśmienicie. Co ciekawe, klopsy możesz przyrządzić nie tylko z mięsa mielonego, lecz również drobiu, ulubionej ryby czy też z masy jajeczno-mącznej. Potrawa ta popularna jest również w innych krajach. W Szwecji występuje ona pod nazwą köttbullar. Tamtejsze klopsy przyrządza się z mięsa wołowego lub z wołowo-wieprzowego, nierzadko z dodatkiem jagnięciny. Są one nieco mniejsze od polskiej wersji. W Finlandii spotkać można natomiast inhapullat. Do ich przygotowania, poza mięsem wołowym lub wołowo-wieprzowym, często wykorzystuje się także mięso renifera. Potrawę przyprawia się białym pieprzem oraz solą i podaje z sosem, ziemniakami, borówkami i ogórkiem kiszonym.