
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Otwórz słoik i odlej zalewę. Kilka oliwek odłóż do miseczki, w której będziesz je podawać.
Krok 2
Do słoika dolej oliwę.
Krok 3
Papryczkę chilli drobno posiekaj, po czym dorzuć do słoika z oliwkami.
Krok 4
Z cytryny odetnij cztery kawałki skórki i dorzuć do słoika oliwek.
Krok 5
Wciśnij kilka gałązek natki pietruszki.
Krok 6
Zakręć słoik i potrząsaj nim, żeby wymieszać składniki. Wysyp do miseczki z oliwkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej