
Składniki
1.5 kilograma
4 ziarna
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
5 ziaren
sos:
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ozorki wymocz przez 30 minut w zimnej wodzie z solą. Następnie dokładnie umyj i wyszoruj szczoteczką. Wytnij gruczoły ślinowe (dwa odznaczające się punkty znajdujące się u nasady ozora). W garnku umieść ozorki i rozdrobnione warzywa. Zalej wszystko dwoma litrami wody, dodaj przyprawy oraz kostkę rosołową. Całość gotuj ok. 2 godziny.

Krok 2
Ugotowane ozorki zalej zimna woda , ale nie studź ich do końca. Jeszcze ciepłe ozory dokładnie obierz ze skórki i pokrój w paseczki.

Krok 3
Pomidora pokrój w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Posiekaj czosnek, chilli i natkę pietruszki.

Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i chili. Gdy czosnek się delikatnie zarumieni dodaj cebulę., Całość smaż chwilę, po czym na patelnie wrzuć pokrojonego w kostkę pomidora.

Krok 5
Spaghetti Bolognese Naturalnie Smaczne Knorr rozmieszaj z w szklance wody. Z tym dodatkiem nasze danie nabierze wyjątkowego smaku i odpowiedniej konsystencji. Wlej mieszankę na patelnie, dodaj kapary , natkę pietruszki i pokrojone ozorki. Całość gotuj jeszcze przez dwie 2-3 minuty mieszając ze sobą.


Dobra rada:
Ozory podawaj z ziemniakami lub ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ozorki w sosie pomidorowo-kaparowym
Szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie dania? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na ozorki w sosie pomidorowo-kaparowym. Namoczone ozorki umieść w garnku razem z rozdrobnionymi warzywami. Następnie zalej składniki dwoma litrami wody i dodaj przyprawy oraz kostki rosołowe. Smak potrawy z powodzeniem podkreślisz liściem laurowym, zielem angielskim, goździkami oraz czarnym pieprzem. Doskonałym uzupełnieniem dania będzie gęsty sos pomidorowo-kaparowy. Wystarczy, że zawartość torebki Spaghetti Bolognese Naturalne rozmieszasz w szklance wody. Przygotowaną mieszankę wlej na patelnię i połącz z kaparami, natką pietruszki i pokrojonymi ozorkami. Całość gotuj przez kilka minut, cały czas mieszając. Pamiętaj, że danie możesz również przyrządzić z sosem chrzanowym lub musztardowym. Gotowe ozorki podawaj razem z kaszą gryczaną lub ryżem oraz sałatką, np. z buraków lub marchewki. Jako dodatek idealnie sprawdzą się także kluski śląskie. Pobierz listę składników i przygotuj to doskonałe w smaku danie.