Panga w sosie koperkowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w sosie koperkowo-ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pangę rozmróź i opłukaj, natrzyj sokiem wyciśniętym z mandarynki, a następnie przyprawą do ryb.

Krok 2

Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczach, cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Warzywa podsmaż na patelni przez 7 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego i lekko ostudź. Na marchewce ułóż pangę.

Krok 5

Śmietanę przelej do małego garnka, dodaj 1/2 szklanki wody i wymieszaj z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 6

Fix Knorr przelej do ryby i zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej