Parówki w cieście serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście serowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szklanki

2 łyżeczki

1.5 szklanki

5 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj 1,5 szklanki mąki z 2 łyżeczkami oregano, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj 5 dag masła i ugnieć widelcem.

Krok 2

Wsyp szklankę starego sera. 2/3 szklanki mleka roztrzep z jajkiem. 4/5 płynu wlej do miski, wymieszaj. Ciasto zagnieć z 2 łyżkami mąki.

Krok 3

Rozwałkuj na grubość około 0,5cm. Pokrój na 8 kwadratów. Każdy posmaruj mlekiem z jajkiem, połóż po pół parówki i zwiń.

Krok 4

Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj wierzch mieszaniną mleka i jajka. Posyp serem. Piecz 15-20 min w 190 st. aż ciasto się zezłoci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej