Pasta z makreli i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Pasta z makreli i awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę pomidorów delikatnie natnij nożem na krzyż, zanurz na kilka sekund w gotującej się wodzie, usuń z nich skórę i miąższ z pestkami. Pomidory pokrój w małą kosteczkę.

Pasta z makreli i awokado - Krok 1

Krok 2

Posiekaj natkę kolendry, czosnek rozetrzyj na miazgę ze szczyptą soli. Obierz awokado, pokrój. Oczyść rybę z ości, oddziel od skóry. Wyciśnij sok z limonki.

Pasta z makreli i awokado - Krok 2

Krok 3

W misce rozgnieć widelcem awokado i rybę, łącząc te dwa składniki w jedną pastę. Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr, suszoną cebulą, pieprzem, czosnkiem, natką kolendry. Dodaj sok z limonki.

Pasta z makreli i awokado - Krok 3

Krok 4

Pastę na koniec połącz z pokrojonymi w kostkę pomidorami. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

Pasta z makreli i awokado - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty możesz też dodać jedno jajko ugotowane na twardo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z makreli i awokadoPasta z makreli i awokado

Wstajesz rano, parzysz ulubioną kawę, a następnie usilnie zastanawiasz się, co przyrządzić na śniadanie dla siebie i rodziny? A może pasta z makreli i awokado na kanapki/do chleba? To nie tylko świetna alternatywa dla wędlin i serów, ale także propozycja, która urozmaici Twój codzienny jadłospis. To proste!

Dla kogo? Dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie wyjścia z domu bez pełnowartościowego śniadania. Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Obalamy mity!

Na jaką okazję? Do pracy, do szkoły, ale nie tylko! Pasta z makreli i awokado świetnie sprawdzi się także w roli przystawki – jako dodatek do pieczywa podczas imprez! Chipsy i gotowe przekąski są już passé!

Dla urozmaicenia: Do pasty możesz dodać jedno jajko ugotowane na twardo. W towarzystwie awokado sprawdzi się idealnie. Pokochasz to połączenie!

Czy wiesz, że? Użyte w przepisie awokado wiedzie prym w tegorocznych trendach kulinarnych. Czas zaopatrzyć się w ten owoc! Jedno jest pewne – jeszcze długo będzie o nim głośno.

Twoi domownicy znów spojrzą na kanapki łaskawym okiem!