Pasta z makreli i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij prze praskę.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z twarożkiem i koncentratem pomidorowym. Oliwki posiekaj.

Krok 4

Teraz wymieszaj wędzona makrelę, z pomidorowym twarożkiem, dodaj cebulę, czosnek, oliwki i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj, podawaj z grzankami z bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej