
Składniki
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij prze praskę.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z twarożkiem i koncentratem pomidorowym. Oliwki posiekaj.
Krok 4
Teraz wymieszaj wędzona makrelę, z pomidorowym twarożkiem, dodaj cebulę, czosnek, oliwki i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj, podawaj z grzankami z bagietki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej