Paszteciki z morską rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z morską rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka i uduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj skórkę cytrynową, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w krążki oliwki - wymieszaj i odstaw.

Krok 3

Z filetów usuń skórę i ości, podziel je na pół.

Krok 4

Chlebki pita przekrój wszerz na połowy i wybierz większość miąższu.

Krok 5

Do środka każdej połówki chleba włóż połowę fileta, polej 1/4 cebulowego nadzienia, ułóż plaster pomidora i drugą połowę fileta.

Krok 6

Brzegi skórki posmaruj ciepłą wodą i złóż razem tak, aby powstały całe bochenki. Chlebki ułóż na natłuszczonej blasze i posmaruj je ubitym jajkiem.

Krok 7

Piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 20 - 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z morską rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Stek z masłem czosnkowym
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej