
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
10 gramów
1 szczypta
1 szczypta
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj drobno, dodaj do mięsa wraz z 2 jajkami, oraz dobrze odciśniętą bułką, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podziel na 2 części.
Krok 2
Pozostałe jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.
Krok 3
Wysmaruj prostokątną brytfankę tłuszczę, ułóż mięso na spodzie. Na środku połóż jajka i posyp je pietruszką, przykryj resztą masy mięsnej.
Krok 4
Piecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 C 50 min.
Krok 5
Podawaj z Sosem Knorr przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej