Pieczona gęś w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona gęś w sosie pomidorowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj gęś wewnątrz i na zewnątrz,. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Krok 2

Następnie gęś w żaroodpornym naczyniu włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W czasie pieczenia polewaj wytopionym tłuszczem i kilkakrotnie skrop zimną wodą.

Krok 3

Gdy mięso zmięknie i wytopi się dużo tłuszczu, należy go odlać. 2 łyżki tłuszczu wymieszaj z koncentratem pomidorowym i polej nim gęś.

Krok 4

Marynata do kurczaka Knorr połącz z olejem, posiekana cebulą i czosnkiem. Dodaj majeranek i paprykę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej