
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
400 mililitrów
3 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki włóż do garnka. Zalej dwoma litrami wody. Kapustę poszatkuj i również przełóż do garnka i zalej wodą.
Krok 2
Do mięsa dodaj rozdrobnioną włoszczyzną.
Krok 3
Dodaj również połowę przypraw do golonki i pozostałe do kapusty.
Krok 4
Do mięsa dodaj dwie kostki Knorr, zaś do kapusty 1. Całość gotuj powoli ok. 1,5h.
Krok 5
Po tym czasie wyjmij kapustę i ułóż ją w naczyniu żaroodpornym. Na kapuście połóż odcedzone golonki. Całość polej odrobiną piwa.
Krok 6
Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, polewając od czasu do czasu piwem aż skorka zrobi się rumiana i chrupiąca. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej