Pieczona golonka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona golonka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

5 łyżek

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki natrzyj bardzo dokładnie przyprawą z opakowania Knorr oraz musztardą.

Krok 2

Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój w kostkę o boku 2cm. Czosnek obierz i pozostaw w całości.

Krok 3

Warzywa włóż do woreczka dołączonego do opakowania Knorr.

Krok 4

Wlej wodę i ułóż delikatnie mięso na warzywach.

Krok 5

Zamknij szczelnie woreczek i przełóż całość do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

Potrawę wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 2h. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej