
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
5 łyżek
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki natrzyj bardzo dokładnie przyprawą z opakowania Knorr oraz musztardą.
Krok 2
Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój w kostkę o boku 2cm. Czosnek obierz i pozostaw w całości.
Krok 3
Warzywa włóż do woreczka dołączonego do opakowania Knorr.
Krok 4
Wlej wodę i ułóż delikatnie mięso na warzywach.
Krok 5
Zamknij szczelnie woreczek i przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
Krok 6
Potrawę wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 2h. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej