Pieczona rzepa z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona rzepa z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzepy oczyść, oskrob i przekrój na połówki lub ćwiartki. Cebulę, ziemniaki oraz papryki pokrój na duże części. Boczek pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobno.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i posiekanym czosnkiem, dodaj rozmaryn.

Krok 3

Wszystkie warzywa oraz boczek umieść w woreczku do pieczenia, dodaj przygotowaną Przyprawę do karkówki Knorr - woreczek zwiąż na końcu.

Krok 4

Potrząśnij woreczkiem delikatnie, aby cała jego zawartość dobrze wymieszała się z marynatą. Woreczek umieść w nagrzanym do 175 st. C piekarniku i piecz przez 35 minut. Gorącą potrawę podawaj z kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona rzepa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej