Pieczony czosnek a’la Da Vinci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony czosnek a’la Da Vinci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.

Krok 2

Czosnek obierz z łupinek. Ułoż czosnek w naczyniu do zapiekania, posyp solą.

Krok 3

Dodaj rozmaryn i piecz 30 minut, aż czosnek zrobi się miękki.

Krok 4

Pieczenie łagodzi ostrość czosnku, dlatego można go użyć jako smarowidła do grzanek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony czosnek a’la Da Vinci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej