Pieczony indyk w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony indyk w galarecie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

4 ziarna

3 łyżki

1 łyżka

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka mocno posyp solą i wetrzyj ją, następnie piecz na patelni. Upieczone skrzydełka ostudź i podziel na drobne kawałki.

Krok 2

1 marchew i cebulę dorbno pokrój i podsmaż na oliwie. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę.

Krok 3

Pozostałe po obraniu kości ze skrzydełek zalej tłuszczem z pieczenia, dolej wodę i wrzuć przesmażoną cebulę i marchew. Dodaj surowe warzywa.

Krok 4

Ząbki czosnku zmiażdż i dodaj do wywaru. Wrzuć również liść laurowy, ziele, cukier i przyprawy. Ugotuj wywar.

Krok 5

Ugotowany wywar przecedź i dodaj żelatynę.

Krok 6

Pozostałą marchew i cebulę pokrój drobno i zasmaż, dodaj imbir i dolej sos sojowy i 2 ząbki czosnku. Wymieszaj i włóż do płaskiego naczynia.

Krok 7

Dodaj mięso i zalej wywarem, wymieszaj i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony indyk w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej