
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
5 sztuk
1 łyżka
2 sztuki
4 ziarna
3 łyżki
1 łyżka
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka mocno posyp solą i wetrzyj ją, następnie piecz na patelni. Upieczone skrzydełka ostudź i podziel na drobne kawałki.
Krok 2
1 marchew i cebulę dorbno pokrój i podsmaż na oliwie. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę.
Krok 3
Pozostałe po obraniu kości ze skrzydełek zalej tłuszczem z pieczenia, dolej wodę i wrzuć przesmażoną cebulę i marchew. Dodaj surowe warzywa.
Krok 4
Ząbki czosnku zmiażdż i dodaj do wywaru. Wrzuć również liść laurowy, ziele, cukier i przyprawy. Ugotuj wywar.
Krok 5
Ugotowany wywar przecedź i dodaj żelatynę.
Krok 6
Pozostałą marchew i cebulę pokrój drobno i zasmaż, dodaj imbir i dolej sos sojowy i 2 ząbki czosnku. Wymieszaj i włóż do płaskiego naczynia.
Krok 7
Dodaj mięso i zalej wywarem, wymieszaj i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej