
Składniki
null
1 sztuka
40 dekagramów
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
2 pęczki
0.5 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka po opłukaniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. smaż po kilka minut z każdej strony. Przestudź.
Krok 2
Mięso ostudź i pokrój na paski 2-3cm.
Krok 3
Dymkę i rzodkiewkę pokrój na plasterki. Ogórka, pomidora (najpierw sparzyć) obrać i pokroić w kostki. Szczypior z dymki drobno pokrój.
Krok 4
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, oliwą i musztardą.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej