Pikantne muffinki z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne muffinki z niespodzianką

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

10 sztuk

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

20 dekagramów

2.5 szklanki

2 łyżeczki

20 dekagramów

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory, kabanosy, cebulę i oliwki kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na odrobinie margaryny. Czekamy aż cebulka przestygnie i przekładamy do naczynia w którym chcemy robić ciasto.

Krok 2

Produkty wcześniej pokrojone przekładamy do naczynia z cebulą, dodajemy paprykę słodką mieloną, pieprz, sól, pieprz cayenne, cukier, proszek do pieczenia, rozdrobnioną kosteczkę Knorra i mieszamy łyżką a następnie wbijamy pojedynczo jajka po każdym dokładnie miksując.

Krok 3

Dolewamy mleko i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do przygotowanej masy. Mąkę przesiewamy przez sitko, mieszamy. Ser kroimy na dwie część. Jedną kroimy w drobniutką kosteczkę, drugą zaś ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pokrojony ser dorzucamy do ciasta i miksujemy. Ciasto wykładamy do papilotek lub silikonowej formy na muffinki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut, następnie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne muffinki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej