
Składniki
200
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
12 sztuk
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i umyj. ą Następnie pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć chili, czosnek i cebulę i zarumień.
Krok 3
Krokiety zepnij wykałaczkami. Smaż naoleju na złoto. Przed podanie odsącz je. Możesz podawać z sałatką.
Krok 4
Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj.
Krok 5
Teraz dodaj krewetki. Smaż przez 7 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 6
Każdy placek zwilż i na ich końcach układaj farsz, po czym zwiń tak jak krokiety. Pamiętaj o założeniu rogów, aby farsz nie wypadał.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej