Placki papad z krewetkową niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki papad z krewetkową niespodzianką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

12 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i umyj. ą Następnie pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć chili, czosnek i cebulę i zarumień.

Krok 3

Krokiety zepnij wykałaczkami. Smaż naoleju na złoto. Przed podanie odsącz je. Możesz podawać z sałatką.

Krok 4

Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj.

Krok 5

Teraz dodaj krewetki. Smaż przez 7 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Każdy placek zwilż i na ich końcach układaj farsz, po czym zwiń tak jak krokiety. Pamiętaj o założeniu rogów, aby farsz nie wypadał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej