
Składniki
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 pęczka
100 mililitrów
150 mililitrów
2.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2
Przygotuj ciasto Knorr - zawartość opakowania przesyp do miseczki, dodaj jajko oraz 2 i 1/2 szklanki wody. Całość wymieszaj.

Krok 3
Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, pieprz cayenne i posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 4
Przesmażone mięso i ser dodaj do masy ziemniaczanej, wymieszaj dokładnie.

Krok 5
Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor formując duże placki. Podawaj z kwaśną śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej