Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy.

Krok 2

Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy.

Krok 3

Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej