
Składniki
700 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Smaż na złoty kolor.
Krok 3
Oprósz solą i pieprzem, duś na małym ogniu przez 20-30 minut.
Krok 4
Paprykę i czosnek posiekaj, a pomidory obierz i pokrój na ósemki. Wszystko dodaj do ziemniaków.
Krok 5
Duś przez 5-10 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 6
Potrawkę ziemniaczano- pomidorową podawaj na gorąco do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej