Potrawka ziemniaczano-pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka ziemniaczano-pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Smaż na złoty kolor.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, duś na małym ogniu przez 20-30 minut.

Krok 4

Paprykę i czosnek posiekaj, a pomidory obierz i pokrój na ósemki. Wszystko dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Duś przez 5-10 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 6

Potrawkę ziemniaczano- pomidorową podawaj na gorąco do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej