Puerco de la costa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puerco de la costa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę i pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką i czosnkiem. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę.

Krok 3

Wszystko oprósz solą i pieprzem i smaż przez chwilę.

Krok 4

Ananasy potnij na mniejsze kawałki i razem z zalewą dodaj do składników.

Krok 5

Duś na małym ogniu przez ok.50 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 6

Dopraw przyprawami, curry i udekoruj potrawę listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puerco de la costa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej