Pulpeciki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa ugotuj do czasu, gdy będą miękkie i rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Warzywa i jajko dodaj do mielonego mięsa. Całość wymieszaj i uformuj kulki.

Krok 3

Kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w szklance wody. Postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Pulpeciki wrzuć do bulionu i gotuj przez 5-7 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej