Ragout sprzątaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout sprzątaczki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

10 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.33 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź różne resztki jakie znajdziesz w lodówce - np. parówki, kawałek kiełbasy i resztki warzyw - i wyczaruj pyszne danie! Możesz dorzucić składniki jakie chcesz albo po prostu masz.

Krok 2

Parówki obierz z osłonek, pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój w ćwierć plasterki. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę razem z parówkami a gdy się zrumienią dodaj cebule, chili i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodaj też kostkę Knorr i wlej ok. 1/2 szkl. wody. Duś aż warzywa zmiękną. Dodaj marynowane, przekrojone na połówki, pieczarki.

Krok 3

Dodaj fix Knorr, wymieszaj i zagotuj. Na wierzchu ułóż różyczki brokuła i duś po przykryciem kilka minut aż zmiękną. Podawaj z makaronem albo ryżem posypując posiekaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej