Rolada z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z jajek

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka wbić do średniej wielkości żaroodpornej miseczki i rozmieszać widelcem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać pokruszoną Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 2

Do masy jajecznej wbić pozostałe trzy jajka (w całości).

Krok 3

Miseczkę umieścić w garnku z wodą (woda nieco wyżej niż wysokość masy jajecznej, która podczas gotowania zwiększy swoją objętość). Gotować około pół godziny - jajka powinny się dokładnie ściąć. Ostrożnie wyjąć miseczkę i ostudzić. Wyjąć roladę i podawać pokrojoną w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar z wołowiny
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej