
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
3 jajka wbić do średniej wielkości żaroodpornej miseczki i rozmieszać widelcem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać pokruszoną Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr.
Krok 2
Do masy jajecznej wbić pozostałe trzy jajka (w całości).
Krok 3
Miseczkę umieścić w garnku z wodą (woda nieco wyżej niż wysokość masy jajecznej, która podczas gotowania zwiększy swoją objętość). Gotować około pół godziny - jajka powinny się dokładnie ściąć. Ostrożnie wyjąć miseczkę i ostudzić. Wyjąć roladę i podawać pokrojoną w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej