Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
767 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

345 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, zawiń w folię i upiecz w 160 stopniach przez 1 godzinę.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie ostudź je lekko, obierz, rozdrobnij i przełóż do garnka.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojonego ziemniaka, wlej litr gorącej wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i przelej na talerz.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 4

Krok 5

Namaluj wzorek pajęczyny. Na środku nałóż łyżką gęstą śmietanę. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstała pajęczyna.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodaj kilka groszków ptysiowych, które mogę udawać drobne muszki uwięzione w pajęczynie.

44

Opinie o przepisie

  • Didi Didi

    Didi Didi , 10.08.2016

    nawet smaczne i syte dobre zęby czasami zrobić coś innego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Jasiewicz

    Ewa Jasiewicz , 21.11.2015

    Uwielbiam -:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lenkiewicz

    Urszula Lenkiewicz , 04.11.2015

    Wygląda pysznie, ale ten rosół z kostki... tragedia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Studniarek

    Maciej Studniarek , 04.11.2015

    Czuję się zaproszony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė

    Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė , 04.11.2015

    Įvertinau... :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana Zlot

    Diana Zlot , 04.11.2015

    Ivertink bent voratinkli kaip ragsna :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė

    Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė , 04.11.2015

    O neee... :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Gromadzka

    Ania Gromadzka , 04.11.2015

    U nas tez wczoraj byl barszczyk ze smietanka pyszne kolorowe i zdrowe -umie zrobic taki tylko malowac tak nie ale kolor taki sam -nie sprawia mi trudnosci uzyskac taki kolor

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorothy Mak

    Dorothy Mak , 03.11.2015

    Ale zajebista psychodelicznie wygladajaca zupka. Chcę!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Królikowska

    Krystyna Królikowska , 03.11.2015

    Lubię buraki , zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Adamski

    Mariusz Adamski , 03.11.2015

    SUPER KOTKU MNIAM MNIAM CALUSKI

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Mularczyk

    Włodzimierz Mularczyk , 03.11.2015

    No buraki na salony....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Kruszyna

    Malgorzata Kruszyna , 03.11.2015

    A ja nie lubię tych, co nadmiernie się ekscytują w temacie buraków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Glina

    Grażyna Glina , 03.11.2015

    Bozenka ciekawe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Grann

    Joanna Grann , 03.11.2015

    K**wa jak ja gardzę burakami pastewnymi co do wszystkiego wpier**ają politykę. Cienko w uszach, pusto w bani

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Frydrych

    Róża Frydrych , 03.11.2015

    ślicznie to wygląda i lepiej będzie smakowałó ale trzeba mieć talent :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura , 03.11.2015

    wyglada apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Tuleja

    Alicja Tuleja , 03.11.2015

    Brutto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Jurkiewicz

    Waldemar Jurkiewicz , 03.11.2015

    A mówiłem że buraki zdrowe w kwestii lewicy buraczane kto Marku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Siara

    Edyta Siara , 03.11.2015

    A buraczki leżą w lodówce, haha chyba muszę je ugotować na taki barszczyk. Już czuję zapach...:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana Zlot

    Diana Zlot , 03.11.2015

    Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė tavo megstamiausia :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Suroż

    Andrzej Suroż , 03.11.2015

    Buraki - dobre dla Ciebie. Smaczne i zdrowe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Węgrocka Gosek

    Anna Węgrocka Gosek , 03.11.2015

    Wygląda efektownie i smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Królak

    Marianna Królak , 03.11.2015

    Prawda, prawda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Królak

    Marianna Królak , 03.11.2015

    Skąd wy czerpiecie takie pomysły?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kosobucka

    Jolanta Kosobucka , 03.11.2015

    P.Barski takie jedzenie serwuje sie w rest.to nie gender,to ma wygladac i smakowac,.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Jałochowska

    Krystyna Jałochowska , 03.11.2015

    Kocham buraczki w każdej postaci !:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Parzych

    Andrzej Parzych , 03.11.2015

    Szkoda psuć tak pięknej kompozycji.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Cwalińska

    Urszula Cwalińska , 03.11.2015

    Samo zdrowie! Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Mück

    Wojciech Mück , 03.11.2015

    proste!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz chlebowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną

Różowa zupa buraczkowa jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i uroczystą kolację. Przygotowanie tego dania rozpocznij od upieczenia buraków. Następnie lekko je ostudź, obierz i rozdrobnij. Do upieczonych i zmiażdżonych warzyw dodaj pokrojone wcześniej ziemniaki, a całość zalej litrem gorącej wody (warzywa gotuj do momentu, aż staną się miękkie). Przed podaniem, gotową zupę zmiksuj na gładki krem i udekoruj – na każdą porcję nałóż łyżkę gęstej śmietany i za pomocą wykałaczki rozciągnij ją tak, by powstała oryginalna pajęczyna. Jeśli chcesz nadać zupie bardziej wyrazistego smaku, koniecznie dopraw ją ulubionymi przyprawami, na przykład świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem. Całość posyp koperkiem lub posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym sposobem będzie także dodanie groszku ptysiowego. Pobierz listę potrzebnych produktów i wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę buraczkową. Koniecznie zadbaj o jej oryginalne podanie.