
Składniki
2 łyżeczki
2 plastry
1.5 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy ryż do miękkości. Wykładamy na talerz. Do małego garnuszka wlewamy dwie łyżki octu ryżowego i wsypujemy 3 łyżeczki cukru. Podgrzewamy ocet na ogniu i mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru. Taką zaprawę wlewamy do ryżu. Uważamy, by ryż nie był zbyt mokry. Mieszamy dokładnie i dodajemy dużą łyżkę majonezu.
Krok 2
Uzyskany ryż układamy na talerzu. Z boku układamy pocięte w paski warzywa i ser. Do smaku, ryż można polać kilkoma kroplami sosu sojowego (jasnego). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej