Sałata z mięsem „powrót z polowania” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z mięsem „powrót z polowania”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj sałatę lodową, po czym odsącz i ułóż na talerzu.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry i usmaż na margarynie.

Krok 3

Pokrój pieczyste, ułóż na sałacie, udekoruj marynowanymi grzybami i smażonymi pieczarkami.

Krok 4

Całość skrop sosem vinaigrette. Posyp owocami żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z mięsem „powrót z polowania” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej