Sałata z pomidorkami cherry, szynką i rzeżychą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odstaw na przynajmniej kilka minut.

Krok 2

Sałatę i pomidory umyj, osącz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach. Pomidorki poprzekrawaj na ćwiartki ostrym nożem, rozrzuć na sałacie. Dodaj kawałki szynki.

Krok 3

Sałatę na talerzach polej sosem i posyp obficie rzeżuchą. Podawaj od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej