Sałatka indyjski afrodyzjak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka indyjski afrodyzjak

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

200 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanej w rondlu oliwie podsmażyć kardamon, goździki, imbir, ostre papryczki, cebulę, czosnek. Smażyć 2 minuty ciągle mieszając.

Krok 4

Dodać przyprawę Garam masala, kurczaka, ciecierzycę i pomidory. Dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Wystudzić, przełożyć do miski, oprósz miętą i kolendrą.

Krok 2

Mięso lekko podsmażyć. cebulę, ostre papryczki i czosnek posiekaj. zioła posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej