
Składniki
400 gramów
100 gramów
4 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraczki odcedź i pokrój w kostkę, jajka ugotuj na twardo, pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę odsącz i pokrój w kostkę, tak samo pokrój ogórka.
Krok 3
W misce wymieszaj Knorr Sos z wodą i olejem.
Krok 4
Połącz ze sobą pokrojone składniki, wymieszaj, podlej sosem i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Podawaj w temperaturze pokojowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z buraczków konserwowych
Sałatka, którą możesz przygotować z warzyw konserwowych, to dobra propozycja na sezon jesienno-zimowy, kiedy dostęp do świeżych jarzyn jest dość ograniczony. Do jej przyrządzenia będziesz potrzebować konserwowych buraczków, ogórków oraz cebulek. Jeśli chcesz, aby smak sałatki był bardziej wyrazisty, możesz także użyć ogórków kiszonych. Powinny się w niej znaleźć również gotowane na twardo jajka, obrane i pokrojone w niewielką kostkę. Aby jajka dobrze się obierały, zaraz po ugotowaniu włóż je na chwilę do lodowatej wody – dzięki temu skorupka będzie łatwo odchodzić. Buraczki, ogórki oraz cebulki wyjmij z zalewy i pokrój. Przełóż pokrojone warzywa i jajka do jednej miski, dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wszystkie składniki połączy ze sobą dressing, który wykonasz z błyskawicznego sosu sałatkowego, oleju i wody. Gotową sałatkę podawaj w temperaturze pokojowej, udekorowaną drobno posiekaną natką pietruszki. Wypróbuj sałatkę z buraczków konserwowych z naszego przepisu.