Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok 1 godz). Studzimy.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.

Krok 3

Sos włoski rozrabiamy z wodą i oliwą.

Krok 4

Buraki obieramy i kroimy w słupki.

Krok 5

Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki.

Krok 6

Sałatkę układamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką kopru włoskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej