
Składniki
0.5 łyżeczki
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
0.2 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ogórka, przekrój na pół, wydrąż środki i następnie pokrój go w półtalarki.
Krok 2
Przesyp solą i włóż do miseczki.
Krok 3
Po kilku minutach, opłucz go zimną wodą i wysusz.
Krok 4
Wakame zalej zimną wodą na pięć minut.
Krok 5
Z octu, cukru, sosu sojowego, bulionu Knorr i sake zrób sos. Imbir pokrój na cienkie plasterki.
Krok 6
Krewetki pozbaw pancerzyków, przewodów pokarmowych i przekrój na pół. Ogórek, krewetki, imbir i wakame wymieszaj z sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej