Sałatka z pieczonych buraków i sera blue video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

heart
306 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

576 osób wydrukowało

Pobierz pdf

433 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki dokładnie umyj. Skrop odrobiną oliwy i posyp solą morską. Następnie zawiń w folię aluminiową, piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę. Odstaw do ostygnięcia.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i odrobiną wody. Dopraw octem i miodem.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wystudzone buraki obierz ze skórki, pokrój w paski i połącz z orzechami. Na talerzu ułóż liście cykorii, następnie połóż buraki z orzechami oraz liście zielonej sałaty.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Pokrusz ser i posyp nim wierzch sałatki. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

33

Opinie o przepisie

  • Agata Mendak

    Agata Mendak , 14.03.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Mendak

    Agata Mendak , 14.03.2016

    jeszcze nie jadłam ale brzmi baaardzo pysznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 26.08.2015

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafaelo Dylewski

    Rafaelo Dylewski , 26.08.2015

    Tak zaczynamy jedzenie patrząc na potrawę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Pisula

    Krystyna Pisula , 26.08.2015

    I powinny świetnie pasować do naszego organizmu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilianna Ewa Turajska

    Lilianna Ewa Turajska , 26.08.2015

    Prosze podac, najpierw degustacja potem werdykt, spoko przez kogos zrobione zawsze lepiej smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Large

    Renata Large , 26.08.2015

    Jeszcze lepsza jak ktoś zrobi i postawi na stole.Pychota.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 26.08.2015

    no przeca

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Matlak

    Edward Matlak , 26.08.2015

    teraz główne na wygląd ,ale z piękna się człowek nie na je

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Stelmaszczyk

    Mateusz Stelmaszczyk , 26.08.2015

    Ser "blue" :S

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pasternak

    Małgorzata Pasternak , 26.08.2015

    Tak , wygląda apetycznie i tak właśnie smakuje jest pyszna i delikatna :):):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Slawek Stolarczyk

    Slawek Stolarczyk , 25.08.2015

    Super jedzonko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grzeszczyk

    Monika Grzeszczyk , 25.08.2015

    Cudownie ...... mniam mniam mniam :) Pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Wojciechowska

    Elżbieta Wojciechowska , 25.08.2015

    jedno i drugie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Fokin

    Aleksander Fokin , 25.08.2015

    Oczywiście!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Zarzycki

    Artur Zarzycki , 25.08.2015

    Oby tylko - jak to często bywa - forma (i nazwa takoż!) nie przerosła treści! ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Anna Wojtinska

    Sabina Anna Wojtinska , 25.08.2015

    Podobnie jak ja ☺estetycznie ale schludnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zybała

    Edward Zybała , 25.08.2015

    A co powinno być na pierwszym miejscu? Wygląd czy smak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ana Kwiecieñ

    Ana Kwiecieñ , 25.08.2015

    tutaj sie wszystko moze zdazyc......niedlugo bedzie zupa szamponowa a na przystawke likier z 3 rodzai mydla w plynie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Koczorowska

    Grazyna Koczorowska , 25.08.2015

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Walaszek

    Anna Walaszek , 25.08.2015

    FRANCUZI ROBIĄ TAKĄ SAŁATĘ Z BURACZKÓW.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Krzykawska

    Edyta Krzykawska , 25.08.2015

    kocham ten ser polecam Lazur

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Wojciechowska

    Janina Wojciechowska , 25.08.2015

    Napewno smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 25.08.2015

    Nie lubię gdy potrawa jest za bardzo wygarnirowana. Wszystko jest rzeczą gustu :) W ogóle tak mam, że cenię sobie prostotę. Niby ładne to,to na talerzu, ale do jedzenia mnie bynajmniej nie zachęca :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Bockenheim

    Stanisław Bockenheim , 25.08.2015

    To już pieczemy rodzime buraki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Lukaszyk

    Ula Lukaszyk , 25.08.2015

    Zgadzamy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Góra

    Jan Góra , 25.08.2015

    Ja lubię bigos-ale bez kapusty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Kozakiewicz

    Hanna Kozakiewicz , 25.08.2015

    Miam ślinka leci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Fortuna

    Grazyna Fortuna , 25.08.2015

    Smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Woźniak

    Mariusz Woźniak , 25.08.2015

    Ewelinko jak przez ciebie przygotowana to musi byc pyszna,a wyglada apetycznie,Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEOSałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO

Sałatka z pieczonych buraków i sera blue to smaczna i elegancka przekąska, pasująca na wiele okazji. Jest odpowiednia zarówno jako wytrawna przystawka podczas przyjęcia, jak i dodatek do obiadu czy propozycja na drugie śniadanie. Potrawa nabiera wyrazistości i ostrości głównie za sprawą sera blue. Możesz dodać do niej więcej niż jeden rodzaj sałaty, na przykład lodową, rzymską i rukolę. Sałatka z pieczonych buraków i sera blue najlepiej prezentuje się zaserwowana w głębokich talerzach, w towarzystwie zapieczonych bagietek z oliwą i aromatycznymi ziołami. Sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie, jak również jako dodatek warzywny do mięsa, szczególnie kurczaka z grilla lub karkówki. Kiedy serwujesz ją jako jeden ze składników dania głównego, nie zapomnij także o ziemniakach zapiekanych w ziołach, kaszy gryczanej czy frytkach. Opcjonalnie, użyj do dekoracji całości kiełków brokułów. Twórz własne kombinacje, inspirując się naszym przepisem. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Życzymy smacznego.