Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem
łatwe
80 osób zapisało

Składniki
600 gramów
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
60 gramów
6 łyżeczek
2 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Po przestudzeniu obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2
Jajka umyj, ugotuj na twardo, pozostaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, pokrój. Łososia podziel na małe kawałki. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 3
Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z ziarnami gorczycy rozmieszaj z sokiem z cytryny i niewielką ilością wody. Dodaj olej lniany i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Połącz składniki sałatki, polej sosem. Całość wymieszaj.

Dobra rada:
Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, witaminy A, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej