Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

3 łyżki

2 sztuki

6 łyżek

1 pęczek

1 łyżka

3 łyżki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaczki ugoruj, mają być miękkie, następnie pokrój w talarki.

Krok 2

Włóż do jednego naczynia suszone pomidory w oliwie, czosnek orzeszki piniowe, tarty parmezan, oliwę, koncentrat pomidorowy i zmiksuj blenderem. Dodaj do smaku pieprz i sól.

Krok 3

Z sera Camembert ścinamy górną skórkę i w miejsce po niej smarujemy dużą ilością sosu Pesto.

Krok 4

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 10 minut.

Krok 5

Podawaj na gorąco z talarkami ziemniaków . Na koniec dodaj bazylię dla poprawy kolorytu potrawy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej