Śledzie po cygańsku: śledź - przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Śledź po cygańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w dużej ilości wody najlepiej na noc.

Krok 2

Wszystkie składniki pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Ketchup wymieszaj z oliwą i musztardą. Połącz wszystkie składniki i dopraw pieprzem i cukrem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mini pizza
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej