
Składniki
1 kilogram
500 gramów
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz na ok. 2-3 godziny. Następnie odsącz i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę obierz, umyj i pokrój w talarki. Podsmaż na oleju, dodaj pieprz, przyprawę i koncentrat.
Krok 3
Namocz rodzynki.
Krok 4
Śledzie układaj warstwami na przemian z przygotowaną cebulą i odsączonymi rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej