Śledzie po sułtańsku - przepis z rodzynkami | Przepisy.pl pixel

Śledź po sułtańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz na ok. 2-3 godziny. Następnie odsącz i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i pokrój w talarki. Podsmaż na oleju, dodaj pieprz, przyprawę i koncentrat.

Krok 3

Namocz rodzynki.

Krok 4

Śledzie układaj warstwami na przemian z przygotowaną cebulą i odsączonymi rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź po sułtańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej