Śledzie po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po węgiersku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę opiekamy, aż skórka zrobi się czarna, a następnie obieramy.

Krok 2

Filety płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 3

Wszystkie składniki kroimy w kostkę i przekładamy do miski.

Krok 4

Dodajemy miód, przecier, przyprawy i delikatnie mieszamy.

Krok 5

Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, by się przegryzło. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej