
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie filetuj, przypraw i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodaj rozdrobnione na tarce jarzyny.
Krok 3
Wymieszaj i zasmaż.
Krok 4
Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj wszystkie przyprawy i duś.
Krok 5
Gdy jarzyny będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, keczup, dopraw.
Krok 6
Na pozostałej oliwie podsmaż obtoczone w mące śledzie, gdy się zarumienią ściągnij na półmisek i zalej sosem oraz posyp zielonym groszkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej