Śledzie w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w pikantnym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie filetuj, przypraw i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodaj rozdrobnione na tarce jarzyny.

Krok 3

Wymieszaj i zasmaż.

Krok 4

Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj wszystkie przyprawy i duś.

Krok 5

Gdy jarzyny będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, keczup, dopraw.

Krok 6

Na pozostałej oliwie podsmaż obtoczone w mące śledzie, gdy się zarumienią ściągnij na półmisek i zalej sosem oraz posyp zielonym groszkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej