Śledziowe kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowe kanapki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 łyżek

null

null

null

250 gramów

1 łyżka

2 łyżki

null

10 sztuk

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, zalej dwiema łyżkami oleju, po czym wymieszaj i odstaw na około pół godziny.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Filety śledziowe pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, wraz z pastą z pomidorów.

Krok 3

Duś razem przez 15 minut, po czym przypraw do smaku octem, pieprzem oraz Delikatem Knorr.

Krok 4

Na kromkach chleba ułóż kapustę, a na wierzchu śledzia Całość udekoruj natką pietruszki i podawaj.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
52 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej