
Składniki
3 sztuki
6 łyżek
null
null
null
250 gramów
1 łyżka
2 łyżki
null
10 sztuk
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj, zalej dwiema łyżkami oleju, po czym wymieszaj i odstaw na około pół godziny.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Filety śledziowe pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, wraz z pastą z pomidorów.
Krok 3
Duś razem przez 15 minut, po czym przypraw do smaku octem, pieprzem oraz Delikatem Knorr.
Krok 4
Na kromkach chleba ułóż kapustę, a na wierzchu śledzia Całość udekoruj natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej