
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
800 gramów
2 sztuki
2 szklanki
150 gramów
1 łyżeczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu
Krok 3
Dodaj kawałki pomidorów wraz z zalewą i starte na tarce marchewki.
Krok 4
Rozgnieć sos drewnianą łyżką, podlej wodą, 500ml. Dodaj kostkę Knorr.
Krok 5
Następnie wsyp pepperoni i duś na małym ogniu przez ok.15-20min.
Krok 6
Rozlej do misek i do każdej dodaj startą mozzarellę. Zapiecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez kilka minut, do czasu aż ser się rozpłynie.
Krok 7
Udekoruj zieleniną i smaczną zupę a la pizza podawaj z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej